Race report skriven av Maria Björler

Ökande vindar, superhögt vattenstånd och larmande löpsedlar om storm. 

Vi passade på att dra i oss lite snabbfika innan båtfärden till Koster, bäst att grunda rejält. En hel färja full med swimmrunners, vilken syn. Jag trotsar vädret och försöker stå en stund ute på däck…såg mest ut som en stor ballong med min @dryrobe men den var väääldigt skön och jag fick många trånade blickar…på min Dryrobe alltså. 

Det var otroligt många tveksamma ögon, miner och samtal på vägen ut…”hur skall det gå?”, ”blåser det inte lite för mycket”, ”kommer det att bli ngt lopp”. 

Skärmavbild 2018-11-08 kl. 13.02.49Inceckning, rumskoll, race meeting och bangenomgång. Info om att banan kortats ner för att erbjuda säkerhet för oss och funktionärerna, det kändes som ett bra och klokt beslut. Jag hade funderat en hel del på all simning och hur jag skulle hålla mig varm, kändes nu lite bättre. Vinden ökade, regnet piskade på fönstren och spänningen stiger. 

Middag, materialkoll, pirr i magen och läggdags. I morgon är det dags…

Lördag morgon, strålande sol och plattvatten..på läsidan iallafall. 

Skärmavbild 2018-11-08 kl. 13.08.39

Frukost på hotellet och ny info om att starten är framflyttad för att lägga om banan…väntan, väntan…så otåliga nu.

Passar på att kolla sista simmet som jag bävat för, rykten florerade om att det skulle vara långt och strömt…och kallt.

Efter lite bergsklättring i en stor Dryrobe kom vi fram, det såg ju jättefint ut och jag slappnade av lite, skall nog gå bra det här.

På med alla swimrun-kläder, laddat med massor av kläder såklart. Ull och neopren i massor – väst, strumpor, pannband, vantar och såklart våtrdräkt #headaero som jag fått låna av @weswim.se, stort tack, bästa butiken i stan. 

Skärmavbild 2018-11-08 kl. 13.03.35

Vid start fick vi veta att banan kortats ner ännu mer, hela södra simningen är nu borta, lite besvikelse…men, men…säkerhet först såklart. Lägger av mig handskarna då det verkar bli mindre simning och solen värmen skönt…äntrar färjan som skall ta oss till start.

Spänningen stiger och Petter räknar ner till start, lämmen öppnas och alla hoppar i, en efter en som kor på kosläpp. Känner mig stark i simningen och lägger mig före min partner, drar, kämpar. Njuter, fryser inte…najs. 

Skärmavbild 2018-11-08 kl. 13.09.53.png

Kommer upp på land och känner mig plötsligt tung som en elefant, sliter i löpningen och låter som en 60-årig rökare. En trist förkylning har satt sina spår och jag är inte helt återställd, typiskt. Försöker njuta av miljön och det är verkligen otroligt vackert. Min partner @dizzy_diamond är grym och peppar mig, pratar och är positiv. 

Vi kommer ut på västsidan och mötes av ett bubblande öppet hav och nu förstår vi varför banan är omlagd. Vågorna är enorma och det är t.o.m. svårt att springa i motvinden. Trots den hårda vinden är simsträckorna förvånansvärt platta och inte allt busigt vågiga som vi misstänk. Vinden sliter i oss på löpsträckorna och det är lätt att trampa snett på klipporna när vindbyarna drar till. Får i mig lite energi och saft. Springer genom naturreservat som påminner om månlandskap och stöter på lite kossor, otroligt vackert. Hit måste jag åka igen. Jag har det fortsatt jobbigt men nu kommer vi fram till 2km stenpartilöpning, nice. Vi susar förbi säkert 5 lag och jag myser, prime time the lux…yihaa. 

Skärmavbild 2018-11-08 kl. 13.11.11

6 km löpning till står på schemat och vi tuggar på. Jag blir tokvarm i solen som värmer på land. Långa ullbyxer och heatseaker under våtdräkten är skönt i simningen, men inte när man springer långt kan jag lova. Snart framme vid näst sista simmet…plask…vi faller rakt ner i ett slukhål och får kämpa för att komma upp, spännande upplevelse. 

Snart är vi framme, bara en 1 km lång simning kvar. Simmar, kämpar, sliter, räknar till 20 om och om igen, mållåser, tänker på målgången och tar boj för boj som ligger utlagda på sträckan. Ser inget, det är helt dimmigt. Sköljer glasögonen och ser att vi nästan är framme. Bara 1 km löpning kvar, vi strider med ett damlag, men tyvärr orkar jag inte hålla undan och kommer in 10s efter. 

Grymt nöjd och glad att vara i mål.

Skärmavbild 2018-11-08 kl. 13.03.58

Alla starka brudar kom i mål, hela och rena…eller nja. Så ren som man kan vara efter ca 2,2 mil löpning och ca 4 km simning och totalt 4:20 h ute i berg, hav, slukhål och skog. 

Dagens vurpa fick jag stå för och typiskt nog var det EFTER målgång, 2 m från den överfulla badtunnan, med swimrunners, druttade jag på ändan och drog i mitt knä i berget. Lätt sätt att få full uppmärksamhet, hej hopp! 

15 min i duschen fick värmt upp mig igen och sedan påfyllning med mat och dryck på hotellet. God middag, dryck och party, grymt rolig tillställning!  

Fantastiska funktionärer, peppande publik och bra arrangerat av Petter och Michaela som fixar detta med småbarn. 

En härlig hel helg bland likasinnade, kan det bli bättre? Jag kommer åter!

Stäng meny