Tid är en grundläggande dimension i vår tillvaro som gör att vi kan beskriva händelser i vad som har skett, vad som sker nu och vad som kommer att hända senare, det vill säga ge en ordnad följd, en sekvens, av händelser. – Wikipedia

Kortfattat borde det då innebära att den tiden jag redan lagt på tävling och kommer lägga på träning med stor sannolikhet kommer resultera i att jag kommer få sova på soffan senare?

Eller?….

Just vad användandet av tiden innebär i ett framtida perspektiv framgår tyvärr inte av artikeln på Wikipedia. Däremot har jag lärt mig att distansträning och distans till träning inte är riktigt samma sak, ”learning by doing”

Så ja, livet som en glad motionär är inte alltid lätt, man lägger flera timmar på att träna till någonting man betalar för att genomföra. Kan inte annat än bocka, buga och niga och tacksamt glädjas åt att man har den familj man har. För…

Om du inte hade haft så mycket inplanerat varenda d****la helg så kanske vi hade hunnit med allt det ”här”

Och det ligger mycket i det där, så  ibland får man lägga träningspasset åt sidan och med ett leende byta ut lite fönster här och var, byta lite fasadplank osv, förvisso inte bara för husets hälsas skull. Det är ju även så att ett träningsrum är som ett garage. Man får plats med allt där inne, 20m fönsterfoder, massa metrar fasadplank, reglar osv osv. Allt förutom det som man har tänkt att göra därinne. Men nu är fönstren på plats, smygarna tillsågade och målade så snart, snart kan vinterträningen påbörjas. Med cykelintervaller i källaren och pannlampslöpning i skogen med gott samvete, allt medans familjen har det varmt och gott i vardagsrummet.

img_5816

 

Men innan jag vågar lägga fram träningsprogrammet inför Kalmar Ironman så måste jag nog gipsa och fixa i ordning hallen på övervåningen samt räta upp staketet… och kanske bygga det där orangeriet som det varit prat om…..

img_5819

Stäng meny