6 augusti 1926 – Gertrude Ederle blir den första kvinnan att simma över den Engelska kanalen och gör detta på 14h34m

Gertrude
Foto: Okänd

6 augusti 2016 – Lag191 Team Weswim.se är långt ifrån det första laget att simspringa mellan öarna i den västkustska skärgården. Men likt Gertrude så hade vi ett mål. Öloppet 2016, som vi snackat så mycket om är nu avklarat och det är dags att skriva någon form av tävlingsberättelse. Det var tanken iaf…

Men i ärlighetens namn så finns det dom som gör det bra mycket bättre än mig (Andreas).

Att tävla i just Swimrun är för mig ibland lite som att läsa en bok, boken i sig är fylld av händelser men i samma stund som jag läst ut boken så glömmer jag helt vad den handlat om. Däremot så kan jag återberätta VART jag läst boken och om jag skrattade, grät eller skakade av skräck när jag läste den, men vad som hände i boken… ingen aning. men den var bra, för annars hade jag inte läst ut den.

Så när jag ska försöka sammanfatta loppet i delar, känslan inför och efter de olika simningarna och löpsträckorna, hur vi kämpade och slet för att som lag samarbeta oss igenom detta mjölksyrearrangemang på 4mil, så inser jag att jag kommer inte riktigt ihåg så mycket av loppet i sig… Men jag hade ont, jag hade kul och jag njöt hela vägen från start till mål. Även vid de tillfällen man ville spy ur sig allt saltvatten man svalde i motvinden på simningarna tillbaka mot mål.

 

Öloppet 2016 blev för mig så mycket mer än jag förväntat mig. Dels gemenskapen innan, man står på kajen och träffar en massa härliga människor. Och trots att det vankas tävling så delar alla glatt med sig av både tips och trix i frukosttältet. Tävlingen den börjar ju först när startskottet går. Och bara av att få ha upplevt stämningen längs med banan och inramningen vid uppgången på Styrsö gör att man längtar tillbaka, för tillbaka det skall vi… Och för dom som funderar på att kanske köra, tänkt köra, inte vågar köra Öloppet så säger jag bara KÖR! ……Det är långt, det kan bitvis vara tufft både i hav och på land, men det är kul, riktigt kul, innan under och efter!

Öloppet 2016, 5h 44m ren glädje och jag vill göra om det, typ i morgon. Men vi får gott vänta tills nästa år och då är det SUB5 som gäller. Den härliga känslan vid målgången tar vi nu med oss när vi nu laddar om för Ten Island Swimrun, Tjörn Triathlon och avslutningen i oktober Koster Swimrun.

IMG_0070
Foto: Jakob Edholm

// Andreas

 

Stäng meny