Gällande semester hade vi i år bestämt oss för att inte planera in någonting utan vädret får styra vad som sker. Perfekt när jag då, veckorna innan semestern började, såg att Pace on Earth annonserat för ett event med deras ultraintervaller den 22-23Juli, det hela går ut på att med start kl24:00 och sen var tredje timme ge sig ut och springa en mil, och ju snabbare man springer desto mer får man vila mellan intervallerna 🙂 . Fick klartecken från min förstående hälft så med bläck skrevs det in i kalendern och kunde därmed inte suddas ut.

Vad gäller planering inför längre tävlingar och träningar så brukar den vara obefintlig. T.ex. inför Happy Swimrun´s 6h event på GBG Swimrun banan så kollade jag strax innan avfärd vad kylskåpet hade att bjuda på i energiväg, då fick det bli en några dagar gammal rabarberkaka och några flaskor vatten.

Men just inför detta så hade jag förberett för allt, smoothies med massa ägg och bär, chokladbollar fyllda med kaffe och vingummin i mängd, sportdrycker och vattenflaskor. Alarm förberedes och jag var klar för start.

IMG_5368

Nu är ju då jag inte en löpare varken till kropp eller själ, så jag hade sen innan bestämt mig för att vissa av intervallerna skulle bytas ut mot 1h cykling och 1h simning.


23:40 Och alarmet skriker igång den första intervallen. Mobilen laddad med Edward Blom som sommarpratare och pannlampan är redo. Går ut lugnt i den mörka natten för att  knät skall få en chans att komma in i matchen. Första intervallen genomförs på ca 57min. En härlig man den där Blom
IMG_5372
02:40 Känns som att man knappt hunnit somna så är det dags igen, men benen känns pigga och mil-rundan avverkas i motsatt riktning för lite variation och med Johan Olsson i hörlurarna på ungefär samma tid som den första, kroppen känns hur stark som helst…

IMG_5374

05:40 Klockan ringer och knät värker, de 2 första milen på 50/50 asfalt/grus har tydligen redan satt sina spår och jag överlägger snabbt med mig själv, antingen ta bilen till Åby och planka in på deras löparbana, eller låta knät vila den 3dje intervallen och hoppas på att lite cykling och simning får ordning på´t. Sagt och gjort, en saftflaska från frysen får kyla ner knät för att döva det onda och jag somnar om.

08:40 4de intervallen skall genomföras och det är den första av två cykeltimmar. Blir strax över 33km och kroppen känns fräsch och inga känningar i övrigt. Försöker intala kroppen att den borde vara hungrig, men än så länge har jag inte lyckats äta något, enbart druckit litervis med vatten. Men visst, vill inte magen ha sitt så skit i´t då.

IMG_5380.JPG

11:40 Och 1h simning i Kroksjön står näst på tur. Då min kära bättre hälft inte känner sig helt säker på mina förmågor så bestämmer hon att det blir följebåt i sjön. Tyvärr så var kaptenerna på båten inte alltid i synk så vi var nog aldrig på samma plats, men dom var med i fjärran och dom fick njuta av livet på sjön 🙂


14:40 Har nu lyckats äta lite smörgåstårta med goda vänner på besök och fick då även en medlöpare på den 6e intervallen som var 1mil stiglöpning. Och tur va det, kroppen börjar nu kännas seg och milen känns riktigt riktigt lång. Solen värmer på mycket och inte ens de skuggiga partierna i skogen ger någon som helst kyla. Svetten rinner och för första gången så känns det förbannat jobbigt. Milen görs på 1h05m och jag bävar för de sista två intervallerna. Förutom lite tårta har jag inte kunnat äta något utan enbart druckit vatten och sportdryck och kroppen känns rätt tom på energi.

17:40 1h på cykel står åter på schemat och det är segt nått så inni. Tar i för att åtminstone försöka hålla ett snitt runt 30km/h men det går tungt. Kör en kort vända ut från byn och mot Kållered där jag vänder tillbaka mot Lindome och Hällesåkersrakan ut mot Hällingsjö. Passerar vårat hus 20min innan timmen har gått och inser att jag måste trampa på i minst 10min innan jag får vända hem och lägga mig i ett kallt bad. Biter ihop och kör på och fy f*n va benen hatar mig nu, har lite motvind efter vändningen hemåt och det känns som att jag står still. Väl hemma lägger jag mig i ett iskallt bad och längtar tills att den 8onde och sista intervallen skall vara över…..

20:40 Klockan ringer för den sista intervallen och benen säger bara NEJ NEJ NEJ!! Hela kroppen värker och skriker efter mat, men det går knappt att äta någonting och sportdryck vill man bara kräkas av. Det börjar skymma, men pannlampan skiter jag fullständigt i, benen bär mig knappt framåt så det lär inte vara några problem att parera de stenar som finns längs vägen medans man släpar benen efter sig. Genomför nu den längsta milen i hela mitt liv och undrar varför i helvete man gör sånt här, stapplar ner längs med trappen till altanen 1h13m efter att jag startat och äntligen kan jag lägga mig ner och dö en smula. Tappar upp ett skumbad och sjunker ner med en kall öl i handen och 1kg vingummin på badkarskanten och njuter av att det ÄNTLIGEN är över….IMG_5414

Jag har genomfört mina första Ultraintervaller och på 7h har jag avverkat:
4mil löpning
6mil cykel
3000m simning

Allt som allt så känns det riktigt bra,kroppen gjorde det den ska och vi vaknade upp till ett kylskåp full med godsaker.

Måste även säga att jag är riktigt imponerad av dem som verkligen sprang en mil var tredje timme, för det är riktigt riktigt jobbigt. Dels pga att sömnen ständigt bryts men även för att kroppen aldrig riktigt hinner återhämta sig. Själv så ”fuskade” jag lite med cykel och simning däremellan, men jag genomförde det iaf och jag gav allt jag kunde. Och av någon djävla anledning så tänker jag att:

”nästa gång.. nästa gång, då ska jag springa alla 8 intervallerna”

// Andreas

 

Stäng meny