IMG_4130

Då var det gjort… Vi klarade det, trots kramp och en urusel uppladdning.

Team Weswim.se består av mig Calle Lindquist (till höger) och Andreas Hansson (till vänster), sen har vi Gubben Axell (crosstränad) i mitten.
Kustjagaren 2016 blev vår första swimruntävling tillsammans som lag och egentligen andra gången vi körde tillsammans över huvudtaget. Både Andreas och jag testade swimrun för första gången förra året, Ten Island Swimrun på Öckerö i singelklassen. Efter loppet träffades vi genom Johan Dahlhöjd (http://crosstranad.blogspot.se/) och satt och snackade lite löst om vi skulle köra nått lopp tillsammans under 2016.

Och så blev det.

Uppladdningen har varit minst sagt krokig, Andreas är ju inte bara snorsportare utan även en sån där lagidrottare. Fotboll är väl kul om man inte drar sönder knät mitt i försäsongen (det blir ingen mer fotboll…. hör du det Andreas). Som tur var träffade han en super-sjukgymnast som fixade till knät på honom så att det var ok innan start. Själv åkte jag på en rejäl förkylning i måndags och har nog tryckt i mig allt jag kommit över som skall vara bra mot förkylningar. Blev lagom frisk till idag…

Nu 2016-07-02 står vi ute på Torhamns udde och skall köra Kustjagaren. Fullkittade med prylar från weswim.se och känner oss spända inför denna strapats.

Starten gick och det bar av på 8 km löpning i ett härligt väder. Jag kände mig stark och löpning flöt på fint. Andreas knä höll men han hade det tufft i värmen, lite förvånad blev jag allt att jag var den som hade det lättast i löpningen med tanke på mina 97 kilo. Andreas var dock så stekhet att han blev uppraggad av en snubbe från ett annat lag några kilometer in i löpningen. Det beror säker på att Andreas manbun är så perfekt att även Zlatan skulle bli avundsjuk på den.

IMG_4132

Vi kommer fram till första simningen och krokar i varandra och paddlar iväg. Känns helt magiskt, känns som vi bara flyter fram och siktningen går ju grymt. Tänker för mig själv det kommer gå fort idag ”INGET KAN STOPPA MIG”…

Kramp kunde visst stoppa mig.

När vi kliver upp efter första simningen och skall börja springa upp över ängarna känner jag hur det knyter sig i låren och ena vaden. SHIT… VAD HÄNDER… KRAMP…
Andreas däremot har kylt av sig i vattnet, fått nya krafter och studsar lätt iväg som en guttaperkaboll på månen.

Resten av loppet blir en kamp mot krampen i löpningen men simningen går riktigt bra och alla timmar i bassängen ivrigt påpiskad av Simcoachen.se Eva Fridman har gett resultat. Speciellt med tanke på att jag inte klarade crawla 50 meter i bassäng i höstas.

Tack Andreas för att du drog runt på mig i löpningen, lovar att bättra mig. Ingen mer kramp… Lovar…

Det var ju fantastiskt roligt med så mycket folk längs med banan, kändes som Göteborgsvarvet. Hejarop och applåder och en massa åskådare som trotsade det minst sagt växlande vädret, tack alla som hejade fram oss…

Näst sista simningen avklarad, bara tre etapper kvar. Fasen vi kommer klara det och tiden behöver vi inte skämmas för heller. Joggar lite lätt över Hästholmen, men vänta är det inte hit vi skall och grilla i kväll säger jag till Andreas när vi sekunden senare hör bakom oss ”då var vi nästan hemma” lag ”Löveborn H&F” med Simcoach Sofia och Johan kvällens värdpar har kommit ikapp oss. Näe nu får vi allt växla upp… Ta fram de där extra krafterna. Kötta, öka eller bryt… Ta längre steg oftare…

IMG_4133

Jag vågar inte titta bakåt när vi slänger oss i för sista simningen, jag bara tänker nu får jag fan veva på för simcoachen är bakom mig… Rundar båten upp för stegen linkar iväg och hoppas att krampen inte skall vinna över mig. Över bron vid Bastionsgatan. Andreas tittar på klockan och säger det blir sub 5 timmar, det blir bra det här, vi har 23 minuter till godo och lägger till annars får du en gaffel i ögat… Djävligt uppfattat…

Tillbaka över bron. Vilka möter vi där ”Löveborn H&F”. Tjohoo, vi drog ifrån dem…

Upp mot torget, Andreas har ju hur mycket krafter som helst kvar och han jagar på mig så vi får till en spurt in i mål.

Fy fanken vad gött, detta gör vi om…

Avslutar dagen med grillning hemma hos ”Löveborn H&F” där det äts närproducerat, dricks bubbel, vin, öl, ljugs om tävlningen och alla är allmänt euforiska. Önskar att fler människor fick uppleva detta…

Nu börjar uppladdningen mot Ö-loppet, Ten Island och Koster Swimrun.

Tack för oss. Karlskrona, vi ses nästa år… Detta måste vi göra om…

//Calle

13532110_297481320585919_362937167_n

Detta inlägg har en kommentar

Kommentarer är stängda.

Stäng meny